Tuinstoelen Set 2

Published Jan 12, 23
3 min read

Tuinstoelen JyskTuinmeubelen van steigerhout bijvoorbeeld zullen in de meeste gevallen van vurenhout (zacht naaldhout) zijn gemaakt. Als dergelijke houten meubelen in contact komen met vocht zullen ze slechts enkele jaren meegaan wanneer ze tussendoor niet goed drogen en/of niet van een beschermlaag zoals beits zijn voorzien. Omdat een goede kwaliteit hardhouten tuinmeubelen bij regelmatig onderhoud langer zal meegaan dan een zachthouten tuinset, en een zachthouten tuinset meer onderhoud vereist om in goede staat te houden, is het uiteindelijk de vraag of je met een in eerste instantie goedkoper zachthouten tuinset wel goedkoper uit bent, bovendien ben je met meer onderhoud natuurlijk ook meer tijd kwijt.

Ten eerste is de lounge / beach stijl van zo'n tuinset totaal anders dan de stijl van de meeste hardhouten tuinsets. tuinstoelen gevlochten kunststof. Daarnaast zijn er genoeg mensen die het prima vinden dat de steigerhouten tuinset na enkele jaren vervangen moet worden zodat ze er geen onderhoud aan hoeven te plegen. Tenslotte vallen de inspanningen voor het nemen van voorzorgsmaatregelen tegen vochtproblemen ook wel weer mee en moet je je hierdoor niet laten weerhouden als je houdt van de relaxte uitstraling van een steigerhouten tuinset - tuinstoelen gevlochten kunststof.

Eenzelfde soort uitstraling van het hout kan namelijk worden bereikt door het te laten verouderen en/of te behandelen met een greywash / whitewash beits. Tuinmeubelen van sloophout daarentegen worden gemaakt van oude gebruikte latten waarvan de originele verflaag vaak is vervaagd en die van een nieuwe transparante laklaag zijn voorzien voor bescherming tegen weersinvloeden - tuinstoelen gevlochten kunststof.

Als het je niet uitmaakt dat je loungeset slechts een paar jaar gebruikt zal kunnen worden kun je deze raad uiteraard opvolgen. Zou je er echter wel voor langere tijd van willen genieten dan moet je op tijd maatregelen nemen want rot is rot (tuinstoelen gevlochten kunststof). Er zijn ook steigerhouten tuinmeubelen van Douglas in plaats van vurenhout. tuinstoelen gevlochten kunststof - picknicktafel kopen.

Waar vurenhout in eerste instantie wit/geel is, is Douglashout rood/roze - tuinstoelen gevlochten kunststof. Beide houtsoorten zullen onbehandeld grijs worden. Vurenhout wordt vaak sowieso voorzien van een beitslaag omdat de levensduur anders wel wat kort is. Douglas gaat onbehandeld tot zo'n 15 jaar mee. Als je Douglashout gaat behandelen is het misschien het overwegen waard om voor een transparante laag te kiezen omdat je voor hout onder een niet transparante laklaag bijna net zo goed het goedkopere vurenhout zou kunnen kiezen.

Voor zachtere houtsoorten is het gebruik van onderhoudsmiddelen zoals lak of beits aan te bevelen, voor een harde houtsoort als teak in principe niet - tuinstoelen gevlochten kunststof. Vooral als de tuinset het hele jaar door buiten staat is het zeker raadzaam deze zowel in het voor- als najaar te behandelen. Hardhouten tuinmeubelen worden vaak met een teak olie / teak sealer behandeld tegen vergrijzing.

Houten Tuinstoelen SchoonmakenAls je later alsnog teaken meubelen in de olie wilt zetten moet je eerst een reiniger gebruiken (tuinstoelen gevlochten kunststof) (picknicktafel). Als de vergrijzing ver heeft doorgezet is het beter het tuinmeubel kaal te schuren voordat je deze behandelt met meerdere lagen olie. Teakolie dient overigens niet op een tuinmeubel te worden aangebracht dat behandeld is met greywash / whitewash.

Robiniahout (vaak dus acacia genoemd) is dus zeer geschikt voor tuinmeubelen - tuinstoelen gevlochten kunststof. Door de grillige groei van de plant kan het wel lastig zijn om er grote meubeldelen van te produceren. Ook is de boom, met uitzondering van de bloemen, giftig, wat gevoelige mensen kunnen merken bij het bewerken van het hout - tuinstoelen gevlochten kunststof.

More from Verlichting, Meubelen

Navigation

Home

Latest Posts

Tuinstoelen Bellagio

Published Jan 17, 23
8 min read

Industriele Reiniging

Published Jan 16, 23
10 min read

Veranda Douglas

Published Jan 14, 23
2 min read